3 receta super të shijshme që mund të eksperimentosh me shalqinjtë
Shalqiri është padyshim fruti i stinës, që nuk mungon në ditën e nxehta të verës në asnjë tavolinë shqiptare. Ndaj sot do t’ju prezantojmë tre receta super të thjeshta, ku shalqiri është produkti kryesor.
Besoj se nuk ju ka shkuar mendja kurrë për ta përfshirë shalqirin në sallatë. Gjenitë grekë kanë krijuar sallatën me shalqinj, kastraveca, ullinj dhe djath. Vetëm një kafshatë nga kjo sallatë dhe do t’ju japë shijen e mrekullueshme të verës. Nëse e shoqëroni me pak bukë, është dreka perfekte e ditëve të nxehta e cila shoqërohet me mish apo peshk.
Është e mrekullueshme! Supa me shalqinj është receta që duhet të provoni menjëherë. Ndaj në një grirëse, vendosni shalqirin e prerë në copa, vaj ulliri, uthull, pak lime për të krijuar balancën perfekte të shijeve. Shtoni edhe pak piper të kuq, nëse e dëshironi pikante. “Voila”, shpëtimëtarja e ditëve të nxehta.
Në një enë të mbyllur shtoni purenë e shalqirit, pak tequila dhe lëng limoni. Tundeni mirë përpara se të servirni në disa gota me akull. Eh, çfarë të duhet tjetër nga jeta!
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment