Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 200 gradë celsius.
Pasi e keni larë mirë pulën thajeni me një letër kuzhine.
Në një tas të vogël kombinoni kripën, piper dhe specin e kuq pluhur.
Lidhni mirë këmbët e pulës me spango. E lyeni të gjithën me kripën, piperin dhe specin e kuq pluhur. Anash i shtoni limonin e prerë në copa të vogla dhe trumzën.
Futeni në furrë për t'u pjekur në temperaturë 165 gradë celsius. Nëse cipa fillon dhe bëhet shumë kafe e errët gjatë pjekjes, mbështilleni me një letër alumini.
Para se ta shërbeni e lini pulën të ftohet për 20 minuta. Ju bëftë mirë!
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment