Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në fillim ngrohni vajin e lulediellit.
Në një tas të madh bashkoni miellin, miellin e misrit, sheqerin, pluhurin pjekës dhe kripën.
Punojeni mirë masën, shtoni gjalpin.
Hapni një gropë në mes, shtoni vezën dhe dhallin. Shtoni qepën e grirë dhe i përzieni përsëri.
Krijoni disa toptha të vegjël me dorë. Tani i vendosni për t’i skuqur në vaj të nxehtë.
I lini të skuqen për 4 minuta mirë, derisa të marin një ngjyrë kafe të artë.
Tani i kaloni në një tas ku keni shtruar më parë, një letër kuzhine për të thithur vajin e qofteve.
Ju bëfshin mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment