Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Si fillim do të grini imët lëkurën 5 portokajve. 3 prej tyre i bashkoni në një enë, ndërsa lëkurën e dy të tjerave e ndani në tasa më vete.
Tek ena ku keni grirë lëkurën e 3 portokalleve shkoni ½ filxhanit me vaj ulliri. Lëreni të qendrojë mënjanë për 30-60 minuta.
Shtrydhni lëngun e 3 portokalleve. Ndërkohë në një tas të madh bashkoni miellin, kakaon, sodën, kripën, sheqerin, enën me vajin e ullirit dhe lëkurën e portokallit që bashkuat më parë, lëngun e kuq të tre portokalleve, ujin dhe uthullën e bardhë. Tani e trazoni mirë të gjithë masën. Do të jetë disi e lëngshme.
Merrni një tepsi rrumbullake dhe shtroni në të një letër kuzhine. Shtroni sipër kekun. E fusni në furrë për 35-40 minuta, në temperaturë 180 gradë celsius.
Dy portokallët e tjetë që mbetën i qëroni, i prisni në feta rrumbullake dhe do ja vendosni sipër kekut kur të jetë pjekur. Në fund i shtoni sipër fistëkët. Super keku është gati. Shijojeni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment