Për mbushjen: Djathra, Perime, Sallamra (sipas dëshirës)
1.Në një enë shtoni miellin, vajin, kripën, ujin e majanë derisa të krijoni një brumë të butë dhe homogjen. Nëse doni një fokaçe të thjeshtë, hapeni brumin 0.5 cm, lyeni tiganin me vaj dhe piqeni për 5 minuta për çdo anë. Nëse doni një fokaçe të mbushur, ndajeni brumin përgjysmë.
2.Hapni me petëz gjysmat e brumit, por jo shumë të trasha se fryhen në tigan. Mbushni gjysmën e parë me perime e djathë apo sallam dhe mbylleni me gjysmën tjetër.
3.Lyeni tiganin me vaj dhe piqeni për 5 minuta në çdo anë. Fokaçja juaj është gati për në tryezë.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment