Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Pjatë praktike sa herë që doni të hani shpejt e shijshëm!
Në një tigan me vaj skuqni qepën, hudhrat e mishin e grirë. Shtoni më pas specat dhe pak verë për të shuar mishin.
Shtojmë kripën, kanellën, purenë e domateve, ujin dhe më pas e lini të ziejë.
Zieni makaronat dhe i kaloni në një tas të madh. I shtoni sipër mishin e grirë dhe e përzieni mirë.
Nga ana tjetër përgatisni beshamelin duke shkrirë gjalpin. Shtoni miellin dhe i trazoni mirë. Gradualisht qumështin dhe vetëm e përzieni që të mos krijohen kokrriza.
Largojeni nga zjarri. Gripi sipër 1/2 e djathit parmixhano, arrën moskat dhe shtoni vezët.
Merrni një tavë dhe shtroni makaronat. Sipër shtroni me kujdes beshamelin. Gripi edhe pjesën e mbetur të djathit parmixhano.
E vendosni në furrë për tu pjekur në temperaturë 180 gradë, përreth 25-30 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment