Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Absolutisht një ndër mënyrat më të veçanta të përgatitjes së kokoshkave. Erëzat e ndryshme janë sekreti!
Në një tenxhere shtoni vajin e kokosit dhe e lini të nxehet.
Më pas shtoni grurin, e tundni pak tenxheren me dorë dhe prisni sa të bëhen kokoshkat. Tenxherja duhet të ketë kapak dhe duhet të jeni të vëmendshëm për mos t’i djegur kokoshkat.
Pasi të jenë gati i hidhni në një tas dhe i lini mënjanë.
Në një enë bashkoni paprikën, chilin, qepën, hudhrën, kripën dhe trazojini mirë.
Në një enë tjetër bashkoni sheqerin kaf dhe vajin e ullirit. Shtojani kokoshkave dhe i përzieni mirë.
Në fund i shtoni masën me erëza që përgatitët. I përzieni edhe njëherë dhe kokoshkat janë gati për tu shijuar, vetëm apo me miqtë tuaj!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment