Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Kjo recetë dhe fotoja është marrë nga sunnykitchen_ Shijojeni këtë pjatë tradicionale dhe të famshme të qytetit të Përmetit!
Në një tenxhere vendosni mishin e mbuloni me ujë dhe lëreni të ziejë.
Pasi të jetë zier, në një enë tjetër shkrini gjalpin në zjarr të ëmbël, shtoni miellin duke e përzier me një rrahës teli që të mos krijohen kokrriza.
Hidhni qumështin pa e ndaluar përzierjen, pastaj shtoni lëngun e mishit ( të cilin e keni kulluar ) dhe lëreni në zjarr të avashtë .
Do shikoni që supa do bëhet kremoze. Hidhini kripë e piper sipas dëshirës dhe sapo të marrë valë, hiqeni nga zjarri.
Në një tas rrihni me një pirun të verdhat e vezës dhe lëngun e limonit.
Shtoni pak nga lëngu i mishit, duke e trazuar vazhdimisht, pastaj hidheni tek supa dhe lëreni sa të marrë një valë. Në fund shtoni edhe majdanozin e grirë imët dhe e shërbeni ! Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment