Salcë për sallatat
Perzieni te gjithe perberesit ne nje blender dhe vendoseni ne nje shishe per ta ruajtur ne frigorifer gjate gjithe javes. Kjo salce eshte e shijshme, e ushqyeshme, dhe shkon me pothuaj cdo lloj zarzavati. Ruaj Recetën
Sugjerojmë:
Në një tigan shkrini gjalpin. Shtoni miellin dhe e trazoni vazhdimisht. Shtoni qumështin dhe vazhdon përzierja pa ndërprerje që të mos krijohen kokrriza.
Sapo të fillojë të trashet pak, hiqeni nga zjarri. Hidhini kripë e arrëmyshk.
Në një tenxhere me ujë të valuar e kripë, zieni makaronat, por jo plotësisht. I lini mënjanë kur të jenë gati.
Në një tas rrihni vezët, shtoni qumështin dhe djathin e copëtuar. Në një tavë shtroni makaronat dhe i shtoni sipër masën që përgatitët.
Në fund i shtoni beshamelin. E fusni në furrë për tu pjekur në temperaturë 200 gradë celsius për 25 minuta. Ju bëftë mirë!
Perzieni te gjithe perberesit ne nje blender dhe vendoseni ne nje shishe per ta ruajtur ne frigorifer gjate gjithe javes. Kjo salce eshte e shijshme, e ushqyeshme, dhe shkon me pothuaj cdo lloj zarzavati. Ruaj Recetën
Vini ne tigan mbi zjarr mesatar susamin dhe piqeni per 2-4min. Shtoni korianderin, kiminon dhe gatuani per pak sekonda. Kalojini ne nje pjate te ftohen. Thërmojini. Hidhni vajin ne tigan dhe shtoni qepet dhe hudhren, gatuani rreth 2 minuta....
Tasqebapi i shtëpisë padyshim është në menunë tradicionale të gjellëve të nënave dhe gjysheve shqiptare. Ai shoqërohet me një shumëllojshmëri gatimesh të tjera tipike shqiptare, sidomos me pilaf, por edhe sallata të freskëta të çdo stine, apo edhe bukë...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment