Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në një enë bashkoni miellin, kanellën, kripën, pluhurin pjekës dhe sodën.
2.Ndërkohë në një enë tjetër shtoi sheqerin kaf, sheqerin pluhur dhe vezët. 3.I rrihni mirë me një rrahës elektrik. Teksa i rrihni ngadalë i shtoni vajin vegjetal.
4.Shtoni pak e nga pak miellin që përgatitët më parë. E rrihni vazhdimisht, shtoni rrushin e thatë dhe karotat. Shtoni dhe tulin e ananasit. Vazhdoni ta përzieni derisa të krijohet një masë homogjene.
5.E shtroni në një tavë ku keni vendosur më parë një letër kuzhine. E fusni në furrë për 25 minuta, në temperaturë 180 gradë celsius. Keku është gati!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment