1.Në një enë bashkoni miellin, kanellën, kripën, pluhurin pjekës dhe sodën.
2.Ndërkohë në një enë tjetër shtoi sheqerin kaf, sheqerin pluhur dhe vezët. 3.I rrihni mirë me një rrahës elektrik. Teksa i rrihni ngadalë i shtoni vajin vegjetal.
4.Shtoni pak e nga pak miellin që përgatitët më parë. E rrihni vazhdimisht, shtoni rrushin e thatë dhe karotat. Shtoni dhe tulin e ananasit. Vazhdoni ta përzieni derisa të krijohet një masë homogjene.
5.E shtroni në një tavë ku keni vendosur më parë një letër kuzhine. E fusni në furrë për 25 minuta, në temperaturë 180 gradë celsius. Keku është gati!
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment