Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Të shijshme dhe shumë aromatike, biskotat me bajame janë receta perfekte për të filluar ditën në mënyrën e duhur, me një mëngjes të ushqyeshëm e të bollshëm. Janë edhe të thjeshta për t’u përgatitur. Janë ideale gjithashtu për fëmijët duke shmangur kështu vaktet e paketuara. Në vend të miellit të bardhë, në këtë recetë do të përdorim bajamet e grira.
Parangrohim furrën në 180 gradë Celsius. Bashkojmë bajamet e grira me sheqerin. Shtojmë majanë pluhur, vezën, 2 lugë gjelle lëkurë limoni të grirë dhe pak kripë. Përziejmë përbërësit derisa të përftojmë një brumë të trashë dhe krijojmë toptha në madhësinë e një arre.
I vendosim në një tepsi ku kemi shtruar letër furre. Në qendër të tyre vendosim nga një bajame të pjekur, ose i mbushim me pak reçel: në këta rast, krijojmë një vrimë në qendër të secilës biskotë.
I pjekim për 15-20 minuta ose derisa biskotat të jenë krokante. Ruajini ato në një enë qelqi./neps.al
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment