1.Si fillim zieni orizin në mënyrën e zakonshme dhe pasi të jetë gati e lini të ftohet për disa minuta.
2.Në një tas rrihni vezët, shtoni piperin, nenexhikun dhe orizin. E përzieni mirë.
3.Për të gatuar qoftet me oriz duhet një tigan me gropa (specifik për këto qofte). E mbushni me vaj dhe e lini të nxehet për disa minuta.
4.Shtoni tek secila hapësirë një lugë gjelle nga masa e qofteve që përgatitët. 5.Kujdesuni që të skuqen mirë nga të dyja anët.
6.Sapo të jenë gati i lini të ftohen pak dhe qoftet me oriz ose siç quhen ndryshe qifqitë janë gati për t’u shijuar!
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment