Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një enë bashkoni miellin dhe kripën. Ngadalë shtoni ujin dhe punoni mirë masën.
Shtoni vajin dhe punojeni sërish me duar. Lëreni brumin të vijë për 10-15 minuta duke e mbuluar me një peshqir të pastër.
Pasi të ketë ardhur brumi, bëni kuleçë të vegjël të cilët mund t’i hapni me okllai.
Brenda i mbushni me mbushjen që keni përgatitur më parë duke skuqur qepën me domatet dhe pak kripë.
Vendosni byreçkat në një tepsi të cilën e keni lyer më parë me vaj.
I fusni në furrë për 30 minuta në temperaturë 190 gradë celsius.
Servirini të ngrohta. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment