Në tryezën e Julia Roberts: Si të gatuajmë ëmbëlsirën e preferuar të aktores
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht që edhe aktorja e famshme e Hollywood, Julia Roberts ka shijet e saj të veçanta.
Sipas informatave të saj, Julia pëlqen pafund çdo lloj ëmbëlsire me pjeshkë, sidomos tartë me pjeshkë.
Që të gatuani dhe ju ëmbëlsirë me pjeshkë si Julia, këtu gjeni recetën:
Ingredientët
5 pjeshkë
200 gr fruta pylli
250 gr miell
125 gr sheqer pluhur
150 gr gjalpë (i ftohtë)
1 vezë
4 lugë gjelle sheqer
Kripë
Kanellë
4 gr pluhur pjekës
Udhëzimet
1
Në një mikser përgatitsni brumin e tartës duke shtuar miellin, gjalpin e ftohtë, sheqerin pluhur, pak kripë dhe vezën.
2
Miksojini derisa të lidhen, por jo shumë që të mos ngrohet gjalpi.
3
Hidheni brumin në një sipërfaqe të spërkatur me miell, krijoni një top brumi, mbështilleni me qese kuzhine dhe futeni në frigorifer për 30 minuta.
4
Pastroni dhe pritini pjeshkët në feta, spërkatini me sheqer dhe pak kanellë.
5
Hapni brumin me shpejtësi dhe vendoseni në tavën e tartës të lyer me gjalpë dhe të spërkatur me pak miell.
6
Vendosni pjeshkët rreth tavës dhe shtoni frutat e pyllit të cilave u shtoni vetëm një lugë sheqer në çastin që i vendosni në tavë.
Kurë natyrale për pastrimin e enëve të gjakut me limon, hudhër dhe ujë. Kjo përgatitje ka për qëllim të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe shëndetit të përgjithshëm kardiovaskular. Përgatitja: 1. Kombinoni 4 limona (me gjithë lëkurë,...
A ndiheni shpesh të lodhur gjatë ditës? Për t’u ndier energjikë dhe produktivë, nuk keni nevojë për kafe ose pije energjike. Duke bërë disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj të përditshme, mund të rrisni energjinë natyralisht dhe të...
Duke jetuar në një botë plot me ushqime të shpejta dhe tundime të përditshme, ndonjëherë të ushqyerit shëndetshëm mund të duket e vështirë. Megjithatë, me disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj, mund të përmirësoni ushqyerjen pa sakrifikuar shijen...
Lini një koment