Kek me kungull, rrush të thatë dhe arra

Ingredientët

  • 1- 2 / 3 gota miell ëmbëlsirash
  • 1-1 / 2 gota sheqer
  • 1 lugë çaji sodë buke
  • 1 lugë çaji kanellë
  • 3/4 lugë çaji kripë
  • 1/2 lugë çaji pluhur pjekjeje
  • 1/2 lugë çaji arrëmyshk
  • 1/4 lugë çaji karafil
  • 2 vezë të mëdha
  • 1 filxhan kungull të konservuar
  • 1/2 filxhan vaj
  • 1/2 filxhan me ujë
  • 1/2 filxhan arra të copëtuara
  • 1/2 filxhan rrush të thatë

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 350 °C.

2

Kombinoni tetë përbërësit e parë.

3

Futni vezët, kungullin, vajin dhe ujin dhe përzijini me përbërësit e thatë derisa të lagen.

4

Shtoni arrat dhe rrushin e thatë.

5

Hidheni brumin në një tavë dhe piqeni 65-70 minuta.

6

Lereni të ftohet 10 minuta para se ta sherbeni.

Lini një koment