Thjerrëza të gatuara me fasule, proshutë dhe karrota

Ingredientët

  • 3 feta proshutë
  • 1 qepë e ëmbël
  • 1 karrotë
  • 3 karafil hudhër
  • 3 degë trumzë të freskët
  • 2 gjethe dafine
  • 5 gota lëng pule
  • 1/2 filxhan thjerrëza
  • 1/4 filxhan verë e thatë
  • 2 filxhanë djathë parmixhano
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 2 kanaçe fasule cannellini
  • 1 kuti domate të konservuara
  • 2 lugë majdanoz

Udhëzimet

1

Vini një tenxhere të madhe në furrë.

2

Shtoni proshutën dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe,rreth 6-8 minuta.

3

Thani yndyrën e tepërt dhe rezervoni 2 lugë, pastaj transferojeni proshutën në një pjatë të veshur me peshqir.

4

Shtoni qepët dhe karrotën dhe gatuajeni derisa qepët bëhen të tejdukshme, rreth 3-4 minuta.

5

Shtoni hudhër, trumzë dhe fletë dafine dhe përzijini mirë.

6

Shtoni mish pule, thjerrëza, verë dhe djathë parmixhano dhe marinojeni me kripë dhe piper, për shije.

7

Vërini të zihen deri sa të zbuten, rreth 12-15 minuta.

8

Shtoni fasulet dhe domatet dhe gatuajini derisa thjerrëzat janë zbutur rreth 10-15 minuta më shumë.

9

Shërbejeni menjëherë me proshutë dhe majdanoz.

Lini një koment