Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 350 °C.
Pritini specat dhe vendosini mënjanë.
Hiqni farat dhe pritini specat në feta të trasha.
Vendosini në fletën e përgatitur për pjekje.
Në një tas të madh, kombinoni koncentratin e viçit me bukë, vezë, salcë Worcestershire, qepë, trumzë, hudhër dhe paste domatesh.
Marinojeni me kripë dhe piper dhe përzijini derisa të kombinohen.
Hidheni mbi të gjithë përzierjen e piperit.
Në një tas të vogël hidhni së bashku ketçap dhe sheqer kaf dhe furçojeni mishin me të.
Piqeni për 35 minuta, pastaj shtoni sipër djathin dhe piqeni 5 -10 minuta më shumë, ose derisa djathi të shkrihet.
Garnizojeni me majdanoz dhe shërbejeni.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment