Speca të mbushur me salcë, djathë dhe thërrime buke

Ingredientët

  • 3 speca të mëdhenj
  • 1 kuti koncentrat viçi
  • 1/4 filxhan therrime buke
  • 1 vezë e rrahur lehtë
  • 1 lugë çaji salcë Worcestershire
  • 1/2 qepë e copëtuar imët
  • 1/2 lugë çaji trumzë të freskët
  • 1 hudhër karafil, i grirë
  • 1 lugë çaji paste domatesh
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1/4 filxhan keçap
  • 1 lugë çaji sheqer
  • 2 filxhan djathë Monterey Jack
  • 1 lugë çaji majdanoz i freskët

Udhëzimet

1

Ngrohni furrën në 350 °C.

2

Pritini specat dhe vendosini mënjanë.

3

Hiqni farat dhe pritini specat në feta të trasha.

4

Vendosini në fletën e përgatitur për pjekje.

5

Në një tas të madh, kombinoni koncentratin e viçit me bukë, vezë, salcë Worcestershire, qepë, trumzë, hudhër dhe paste domatesh.

6

Marinojeni me kripë dhe piper dhe përzijini derisa të kombinohen.

7

Hidheni mbi të gjithë përzierjen e piperit.

8

Në një tas të vogël hidhni së bashku ketçap dhe sheqer kaf dhe furçojeni mishin me të.

9

Piqeni për 35 minuta, pastaj shtoni sipër djathin dhe piqeni 5 -10 minuta më shumë, ose derisa djathi të shkrihet.

10

Garnizojeni me majdanoz dhe shërbejeni.

Lini një koment