Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni furrën në 350 °C.
Pritini specat dhe vendosini mënjanë.
Hiqni farat dhe pritini specat në feta të trasha.
Vendosini në fletën e përgatitur për pjekje.
Në një tas të madh, kombinoni koncentratin e viçit me bukë, vezë, salcë Worcestershire, qepë, trumzë, hudhër dhe paste domatesh.
Marinojeni me kripë dhe piper dhe përzijini derisa të kombinohen.
Hidheni mbi të gjithë përzierjen e piperit.
Në një tas të vogël hidhni së bashku ketçap dhe sheqer kaf dhe furçojeni mishin me të.
Piqeni për 35 minuta, pastaj shtoni sipër djathin dhe piqeni 5 -10 minuta më shumë, ose derisa djathi të shkrihet.
Garnizojeni me majdanoz dhe shërbejeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment