Në tryezën e Meghan Markle: Si të gatuajmë ushqimin e preferuar të dukeshës së Sussex

Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht që edhe dukesha e Sussex, Meghan Markle ka shijet e saj të veçanta.

Thuhet se Meghan “vdes” për frutat e detit sidomos makaronat me fruta deti, megjithëse familja mbretërore nuk i’a lejon më konsumimin e frutave të detit.

Gjithsesi makarona me fruta deti si të preferuarat e Meghan mund t’i gatuani kështu:

Ingredientët

  • Majdanoz, një tufë e vogël
  • 1 spec djegës
  • 2 thelpinj hudhër
  • 1kg midhje
  • 8 kallamarë
  • 8 karkaleca
  • 1 gotë verë e bardhë
  • 400 gr spageti
  • 12 kokrra domate qershiza
  • Vaj ulliri,
  • Piper i bardhë

Udhëzimet

1

Lani mire frutat e detit.

2

Midhjet i pastroni mirë me ujë të bollshëm.

3

Kallamarët i ndani në unaza, ndërsa karkalecat i qeroni, por pa i prerë.

4

Në një tenxhere me pak vaj ulliri skuqni hudhrën e shtypur dhe specin djeges të grirë imët.

5

Shtoni në fillim midhjet, kallamaret dhe karkalecat dhe i sperkatni të gjitha me verë dhe i lini të ziejnë me flakë të ngadaltë.

6

Kur vera të ketë avulluar, shtoni domatet qershiza të ndara ne mes dhe majdanozin e grirë imët.

7

I lini edhe pak në zjarr, që të përzihen shijet.

8

Ndërkohë zieni spagetit, i kulloni dhe i hidhni ne tenxheren ku janë frutat e detit.

9

E kaloni tenxheren per dy minuta ne zjarr, me pas e fikni dhe lërini spagetit për dy minuta që të marrin shijen e frutave të detit.

10

Shërbejini duke i shtuar pak vaj ulliri, piper të bardhë dhe majdanoz të grirë.

Lini një koment