Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
Petën sfoliate vendoseni në tavën e lyer më parë me gjalpë e miell.
E shponi me pirun dhe lereni mënjanë.
Prisni në feta patatet e ziera dhe macarelën që e keni shtryshur mirë nga uji.
I vendosni mbi bazën e tartës duke e mbuluar terësisht, në fillim patatet dhe mbi to fetat e mocarelës.
Në një tas rrihni me pirun vezët e kripën.
Shtoni qumështin dhe i perzjeni derisa të jenë bërë homogjene me njëra-tjetrën.
Hidhni këtë përzierje mbi patatet dhe mocarelën.
Sperkatini me djathin e grirë dhe futeni në furrë për 30-35 minuta në 180°C.
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment