Tavë Me Qumësht
Përgatitja Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë.
Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Pastroni dhe lani kungujt, ndajini në mes për t’i mbushur më lehtë dhe dy gjysmat gërryejini përbrenda duke u lënë një boshllëk.
Në një tigan, skuqni qepët e grira, mishin dhe të brendshmet e nxjerra të kungujve.
Shtojuni edhe kopër, kripë, piper gjatë skuqjes.
Pasi të jenë bërë gati, hiqini nga zjarri dhe shtoni orizin.
Me këtë mbushje, mbushni gjysmat e kungujve, por deri në ¾ e tyre.
Shtrojini kungujt në një tavë dhe hidhini tavës ujë derisa kungujt të mbulohen paksa.
Piqini në furrë me 200 gradë, duke i parë herë pas here.
Kur njëra anë të jetë pjekur, kthejini në anën tjetër.
Përgatitja Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë.
Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta.
Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë.
Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit.
Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment