Tavë Me Qumësht
Përgatitja Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë.
Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180º C dhe lyeni me spraj gatimi tavën e pjekjes.
Në një tas të madh, hidhni së bashku kungull, qumësht, sheqer kaf, vezë, dhe petën me kungull.
Përzijeni dhe hidheni tavën e pjekjes.
Në një tas të mesëm hidhni përzierjen e petës me arrat amerikane dhe pastaj spërkatini në mënyrë të barabartë mbi përzierjen e kungullit.
Hidhni disa copa gjalpi në krye.
Piqeni rreth 50 minuta derisa keku të forcohet.
Sherbejeni me krem pastiçerie pasi të jetë ftohur plotësisht.
Përgatitja Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë.
Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta.
Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë.
Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit.
Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment