Kek me kungull dhe arra amerikane

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 50 min

Ingredientët

  • Spraj gatimi për pjekje
  • Pure kungulli
  • 1 kuti qumësht
  • 1 filxhan sheqer kaf
  • 3 vezë të mëdha
  • 3 lugë çaji petë kungulli
  • 1 kuti ngjyrues të verdhë
  • 1 filxhan arra amerikane
  • 1 filxhan gjalpë
  • Krem,për servirje

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 180º C dhe lyeni me spraj gatimi tavën e pjekjes.

2

Në një tas të madh, hidhni së bashku kungull, qumësht, sheqer kaf, vezë, dhe petën me kungull.

3

Përzijeni dhe hidheni tavën e pjekjes.

4

Në një tas të mesëm hidhni përzierjen e petës me arrat amerikane dhe pastaj spërkatini në mënyrë të barabartë mbi përzierjen e kungullit.

5

Hidhni disa copa gjalpi në krye.

6

Piqeni rreth 50 minuta derisa keku të forcohet.

7

Sherbejeni me krem pastiçerie pasi të jetë ftohur plotësisht.

Lini një koment