Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Nxehim gjalpin dhe vajin në një tigan.
Gatuajmë kërpudhat derisa të marrin ngjyrë kafe të artë në temperaturë mbi mesataren, duke i përzierë shpesh, për 7 - 8 minuta.
Marrim 1/3 filxhan kërpudhash dhe i lemë mënjanë për t’i shërbyer në fund.
Shtojmë qepët në kërpudhat e mbetura në tigan bashkë me trumzën dhe i gatuajmë derisa të bëhen transparente.
Shtojmë orizin dhe e trazojmë derisa të mbulohet mirë me përzierjen e gjalpit.
Shtojmë verën dhe e trazojmë vazhdimisht në temperaturë mbi mesataren derisa orizi ta përthithë.
Shtojmë 4 e 1/2 filxhanë lëng mishi të nxehtë në tigan dhe reduktojmë nxehtësinë pak nën mesataren.
Gatuajmë orizin për 16 - 18 minuta, duke e trazuar dy herë gjatë kësaj periudhe ose derisa rizoto të bëhet al dente.
Shtojmë kripë dhe piper.
Shtojmë një gjysmë filxhani shtesë me lëng mishi i përziejmë vazhdimisht për 3 - 4 minuta ose derisa të bëhet një masë kremoze.
Shtojmë djathin mascarpone dhe i trazojmë derisa të përzihen mirë.
I heqim nga i nxehti dhe i shërbejmë duke iu hedhur sipër pak nga kërpudhat që kemi lënë mënjanë, gjethet e trumzës dhe piper të zi.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment