Biftek i mbushur me spinaq dhe djathë mozzarella

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
50 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
500 kcal për porcion
Biftek viçi (4 copë të holla, rreth 150 g secila)
Spinaq i freskët (200 g)
Djathë mozzarella (150 g, i prerë në shirita)
Hudhër (2 thelpinj, të grirë)
Vaj ulliri (3 lugë gjelle)
Lëng mishi ose verë e bardhë (100 ml)
Rozmarinë e freskët (2 degë)
Kripë dhe piper sipas shijes

Ngrohim vaj ulliri në një tigan dhe skuqim hudhrën për disa sekonda. Shtojmë spinaqin dhe e gatuajmë derisa të zbutet. Largojmë spinaqin nga zjarri dhe e lëmë të ftohet paksa. Pasi të jetë ftohur, vendosim pak nga spinaqi dhe një shirit djathi mozzarella në mes të çdo bifteku. Mbështjellim biftekun dhe e lidhim me fije kuzhine ose e fiksojmë me kruajtëse dhëmbësh.

Në të njëjtin tigan, skuqim biftekët e mbushur nga të gjitha anët derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë lëngun e mishit ose verën e bardhë, rozmarinën, dhe e lëmë të ziejë për rreth 20 minuta në zjarr të ulët, duke i kthyer herë pas here.

Shoqërohet me: Pure patatesh ose perime të pjekura. Konsumohet si një darkë elegante dhe plot shije.

Komento