Tagliatelle me kërpudha dhe trumzë

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
450 kcal për porcion
Tagliatelle të freskëta ose të thata (400 g)
Kërpudha të freskëta (300 g, të prera në feta)
Hudhër (2 thelpinj, të shtypur)
Vaj ulliri (3 lugë gjelle)
Gjalpë (50 g)
Panë e freskët (200 ml)
Djathë parmixhan i grirë (50 g)
Trumzë e freskët (2 degë)
Kripë dhe piper sipas shijes

Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë të artë.

Shtojmë panën e freskët dhe trumzën, duke përzier lehtë. Rregullojmë me kripë dhe piper sipas shijes. Kullojmë tagliatelle-t dhe i shtojmë në tigan, duke i përzier mirë me salcën. Para servirjes, spërkasim sipër me djathë parmixhan të grirë.

Shoqërohet me: Sallatë të thjeshtë dhe një gotë verë të bardhë. Konsumohet si një drekë ose darkë elegante dhe kremoze.

Komento