Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në 170 gradë C.
Në një tas të madh, kombinoni tërshërë, arrë kokos dhe sheqer kaf.
Në një tas të veçantë, kombinoni shurupin e panjes, vajin dhe kripën.
Kombinoni të dy përzierjet dhe hidhini mbi 2 fleta pjekje.
Gatuajini për 1 orë dhe 15 minuta, duke i nxitur herë pas here për të arritur një ngjyrë të barabartë.
Hiqini nga furra dhe transferoji në një tas të madh.
Shtonirrush të thatë dhe përziejeni deri sa të shpërndahet në mënyrë të barabartë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment