A di me bo fli ti?
Përgatitja Fillojmë duke përzier miellin me kripën dhe ujin derisa të krijohet një brumë i lëngshëm, i ngjashëm me brumin për krepa. Në një tigan të madh (ose në tavën e fliut), hedhim pak brumë dhe e lëmë të...
Në një enë përzieni 125 gr miell + 1/2 qese maja me 15 gr sheqer dhe 1 majë kripë.
– Shtoni 1 vezë dhe përzieni derisa të përftoni një strukturë rëre
– Shkrini 30 gr gjalpë dhe shtojani brumit dhe më pas përzieni
– Bëni të njëjtën gjë me 15 ml qumësht dhe përzieni gjithçka mirë derisa të përftoni një pastë shumë të lëmuar
– Qëroni dhe prisni 2 mollë në feta
– Hiqeni qendrën duke përdorur një tapë
– Zhytni mollët në brumin e petullave
– Kaurdisini në një tigan të nxehtë me pak vaj për 3 minuta nga secila anë
– Pasi të jenë zier vendosini në sheqer vanilje
Përgatitja Fillojmë duke përzier miellin me kripën dhe ujin derisa të krijohet një brumë i lëngshëm, i ngjashëm me brumin për krepa. Në një tigan të madh (ose në tavën e fliut), hedhim pak brumë dhe e lëmë të...
Përgatitja Fillimisht, specat i pastrojmë dhe i heqim farat. Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrën me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë deri sa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë orizin...
Përgatitja Në një tigan të madh skuqim qepën dhe hudhrën me vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë copat e mishit të viçit dhe i skuqim derisa të marrin një ngjyrë të artë. Më pas, shtojmë domatet e grira, specin...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment