A di me bo fli ti?

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
120 minuta
Sugjerohet për:
8 persona
Kalori:
450 kcal për porcion
Miell (1 kg)
Ujë (1 litër)
Kripë (1 lugë çaji)
Gjalpë i shkrirë (200 g)
Kos ose kajmak për servirje

Përgatitja

Fillojmë duke përzier miellin me kripën dhe ujin derisa të krijohet një brumë i lëngshëm, i ngjashëm me brumin për krepa. Në një tigan të madh (ose në tavën e fliut), hedhim pak brumë dhe e lëmë të piqet në zjarr të ulët ose në furrë, derisa të forcohet dhe të marrë një ngjyrë të lehtë të artë.

Pasi shtresa e parë është pjekur, e lyejmë me gjalpë të shkrirë dhe vazhdojmë të hedhim një shtresë tjetër brumi sipër saj. Përsërisim këtë proces derisa të kemi shtuar disa shtresa brumi. Secila shtresë lyhet me gjalpë përpara se të hedhim të renë. Pasi të kemi përfunduar, e fusim në furrë për rreth 30 minuta të tjera për t’u pjekur plotësisht.

Shoqërohet me: Kos ose kajmak. Konsumohet si drekë ose darkë tradicionale.

Komento