Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Nxehni vajin e ullirit në një tenxhere të madhe në ngrohje të mesme.
Shtoni preshin, karrotat, selino dhe hudhër dhe gatuajini duke i nxitur herë pas here, rreth 5 minuta.
Shtojini 2 gota ujë, supë pule, djathë parmixhano, limon dhe bërxollën e derrit.
Verini të ziejnë dhe gatuajini derisa perimet të zbuten, rreth 15 minuta.
Hiqni djathin parmixhano, limonin dhe bërxollën nga tenxherja dhe vendoseni supën të vlojë mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni tortelinit, sallatën jeshile dhe mishin e derrit të copëtuar, të marinuar me piper.
Gatuajeni deri sa tortelinit dhe sallata janë zbutur, 4 - 5 minuta.
Sherbejini me djathin parmixhano dhe bërxollën.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment