Supë brokoli me mish pule dhe salcë kosi

Koha e përgatitjes: 30 min Koha e gatimit: 7 orë

Ingredientët

  • Gjoks pule
  • 5 filoxhanë supë pule
  • Patate të skuqura, të prera në kube
  • 1 kokë të madhe brokoli
  • 1 qepë
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1/4 filxhan miell
  • 1 c. Krem i rëndë
  • 1 e 1/2 filxhan djathë çedar
  • 1/2 filxhan djathë parmixhano
  • Salcë kosi

Udhëzimet

1

Kombinoni në një tenxhere gjoksin e pulës me supë pule, patate, brokoli dhe qepë.

2

Marinojini me kripë dhe piper dhe përzijini mirë.

3

Mbuloni tenxheren dhe gatuajini në zjarr të ulët për 5-6 orë, derisa pula të gatuhet.

4

Hiqni pulën nga tenxherja dhe transferojeni në një tas të madh.

5

Duke përdorur dy pirunë, priteni në copa të vogla.

6

Në një tas të mesëm, hidhni së bashku miellin dhe salcën e kosit.

7

Shtojeni në përzierjen e tenxheres dhe përzijeni për t'u kombinuar.

8

Ktheni mishin e pulës në tenxhere dhe shtoni djathin çedar dhe parmixhano.

9

Kthejeni nxehtësinë në të lartë, mbulojeni dhe gatuajeni për 30 minuta më shumë, ose derisa djathi është shkrirë.

10

Kontrollojeni për shijen e erëzave dhe shtoni më shumë kripë dhe piper nëse është e nevojshme.

11

Hidheni supën në pjata dhe shërbejeni menjëherë.

Lini një koment