Ëmbëlsirë me xhelatinë limoni dhe qershie

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 10 min

Ingredientët

  • 2 pako xhelatinë qershie
  • 1 e 3/4 gota ujë të valuar
  • 1 pako xhelatinë luleshtrydhe
  • 2 pako xhelatinë limoni
  • 1 kuti qumësht i kondensuar i ëmbël
  • 1 filxhan krem kosi
  • 1 enë me mjedra të freskëta
  • 1 enë me manaferra ose boronica
  • Gjethe mente për servirje

Udhëzimet

1

Tresni xhelatinën e qershisë në 3/4 filxhan ujë të valuar në tas të mesëm.

2

Përzijeni mirë dhe ruajeni.

3

Shtoni në një unazë me 6 filxhan llak gatim pa ngjitës.

4

Hidhni përzierjen e xhelatinës dhe lereni të ftohet 30 minuta.

5

Hidhni xhelatinën e limonit në një filxhan me ujë të valuar në tas të mesëm.

6

Shtoni qumësht të kondensuar dhe krem kosi.

7

Rriheni me mikser elektrike me shpejtësi të mesme dhe hidheni mbi shtresën e ftohtë të qershisë.

8

Ftoheni 2 orë ose deri sa të forcohet.

9

Mblidhni 1 filxhan manaferra dhe 1 kupë mjedrash.

10

Garnizoni ëmbëlsirën me manaferrat e mbeturs dhe gjethet e mentes.

Lini një koment