Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Vini një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni 2 lugë vaj ulliri dhe gjoks pule.
Shtoni kripë dhe piper për shije.
Gatuajeni deri sa mishi të marrë ngjyrë, pastaj hiqeni nga tigani dhe lereni mënjanë.
Shtoni në tenxhere vajin e mbetur dhe kërpudhat me qepët.
Shtoni kripë dhe piper për shije.
Gatuajini deri sa qepët marrin ngjyrë kafe të lehtë.
Kthejeni mishin e pulës në tenxhere.
Shtojeni supën e pulës, pana, verën dhe makaronat.
Përzijini, mbulojini me kapak dhe lerini të zihen.
Ziejini deri sa makaronat të zbuten, rreth 15-20 minuta.
Kur makaronat të jenë zier shtoni djathin parmixhano.
Garnizoni me majdanoz të freskët dhe sherbejini.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment