1.Lani dhe thani të gjitha produktet. 2.Rregulloni raftin në pozicionin e sipërm dhe ngrohni paraprakisht furrën në 450 gradë. 3.Vini një tenxhere të mesme me ujë të kripur të valojë. 4.Vendosni një fletë pjekjeje me fletë alumini. 5.Qeroni dhe ndani qepët bashkë me hudhrat. 6.Prisni suxhukun në kube dhe përzijeni me qepët dhe hudhrat. 7.Në një tas të vogël, hidhni së bashku mjaltë, 2 vaj lugë vaj ulliri, ¼ lugë çaji spec të kuq dhe kripë. 8.Prisni karrotat për së gjati dhe vendosini në fletën e pjekjes pasi t’i keni përzier në mjaltë dhe lerini të piqen për 15-20 minuta. 9.Ndërsa karrotat piqen shkrini 1 lugë çaji gjalpë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. 10.Shtoni thërrimet e bukës dhe lerini të gatuhen duke i nxitur herë pas here, 3-5 minuta.Shtoni kripë dhe piper. 11.Hiqini nga tigani dhe transferojini në një pllakë të vogël. 12.Pasi vlon uji, shtoni ravioli në tenxhere. 13.Gatuajini deri sa të zbuten, 2-3 minuta. 14.Rezervoni ¾ filxhan ujë nga raviolit dhe shtoni suxhukun mbi ngrohje të mesme tek thërrimet e bukës, duke e lënë për 5 minuta. 15.Shto domate, qepën dhe hudhrën në tiganin me suxhuk. 16.Gatuajeni duke e nxitur herë pas here, rreth 3 minuta. 17.Hidhni në 2 lugë çaji uthull dhe gatuajeni 1 minutë. 18.Shto krem djathi dhe ½ filxhan ujë nga raviolit.Shtoni kripë dhe piper. 19.Përzieni butësisht ravioli dhe gjysmën e majdanozit në tigan me suxhuk dhe salcë. 20.Ndani raviolit me njëra -tjetrën dhe hidhni thërimet e bukës sipër. 21.Sherbejeni me karrota dhe majdanoz për dekor.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment