Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
1.Lani dhe thani të gjitha produktet.
2.Rregulloni raftin në pozicionin e sipërm dhe ngrohni paraprakisht furrën në 450 gradë.
3.Vini një tenxhere të mesme me ujë të kripur të valojë.
4.Vendosni një fletë pjekjeje me fletë alumini.
5.Qeroni dhe ndani qepët bashkë me hudhrat.
6.Prisni suxhukun në kube dhe përzijeni me qepët dhe hudhrat.
7.Në një tas të vogël, hidhni së bashku mjaltë, 2 vaj lugë vaj ulliri, ¼ lugë çaji spec të kuq dhe kripë.
8.Prisni karrotat për së gjati dhe vendosini në fletën e pjekjes pasi t’i keni përzier në mjaltë dhe lerini të piqen për 15-20 minuta.
9.Ndërsa karrotat piqen shkrini 1 lugë çaji gjalpë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
10.Shtoni thërrimet e bukës dhe lerini të gatuhen duke i nxitur herë pas here, 3-5 minuta.Shtoni kripë dhe piper.
11.Hiqini nga tigani dhe transferojini në një pllakë të vogël.
12.Pasi vlon uji, shtoni ravioli në tenxhere.
13.Gatuajini deri sa të zbuten, 2-3 minuta.
14.Rezervoni ¾ filxhan ujë nga raviolit dhe shtoni suxhukun mbi ngrohje të mesme tek thërrimet e bukës, duke e lënë për 5 minuta.
15.Shto domate, qepën dhe hudhrën në tiganin me suxhuk.
16.Gatuajeni duke e nxitur herë pas here, rreth 3 minuta.
17.Hidhni në 2 lugë çaji uthull dhe gatuajeni 1 minutë.
18.Shto krem djathi dhe ½ filxhan ujë nga raviolit.Shtoni kripë dhe piper.
19.Përzieni butësisht ravioli dhe gjysmën e majdanozit në tigan me suxhuk dhe salcë.
20.Ndani raviolit me njëra -tjetrën dhe hidhni thërimet e bukës sipër.
21.Sherbejeni me karrota dhe majdanoz për dekor.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment