Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere hidhni 4 gota uji, vajin dhe fusni kurrizin e pulës së bashku me kripë, piper,gjethe dafine dhe piper djeges të kuq.
Lereni të zjejë avash për 30 minuta dhe më pas hiqni copat e pulës dhe lerini të ftohen në një pjatë.
Tek tenxherja hidhni dy gota të tjera uji dhe shtoni patate, karrota, xhinxher, hudhër, majdanoz, borzilok dhe lereni të zjejë për 10 minuta teksa hiqni edhe çdo copë mishi nga copat e pulës.
Pasi hidhni pulën në tenxhere kontrollojeni për kripë dhe më pas shtoni makaronat të zjejnë për 10 minuta të tjera.
Hiqeni tenxheren nga zjarri dhe lereni me kapak sipër për 15-30 minuta.
Sherbejeni të ngrohtë!
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment