Si t’i presim erëzat e freskëta që të lëshojnë maksimumin e aromës
Përdorja e erëzave të freskëta është e pashmangshme për thuajse çdo gatim në kuzhinë. Për supë, tavë apo gjithçka tjetër ato përdoren që të aromatizojnë gatimin dhe t’i japin një shije akoma më të mirë.
Por shpeshherë me siguri keni vënë re se shija e tyre aromatike humbet dhe ju nuk arrini ta kuptoni pse-në…
Qe bimët aromatike që të lëshojnë maksimumin e aromës që përmbajnë duhet të priten mirë. Ja si të veproni:
1.Merrini bimët dhe lajini mirë pa i shtrydhur, thjesht lërini të kullojnë.
2.Pasi kanë kulluar pritini gjethet me kujdes pa i shtypur.
3.Nëse gjethet shtypen humbasin aromën e tyre, ndërsa kur priten në copa të imëta lëshojnë maksimumin e aromës që mbajnë.
Pirja e ujit rekomandohet gjerësisht nga ekspertët e shëndetit si një mënyrë e thjeshtë dhe efektive për të ruajtur shëndetin e mirë. Praktika e pirjes së ujit të parë në mëngjes, veçanërisht me stomakun bosh, është përkrahur nga shumë...
Vuan nga rënia e flokëve? Flokët e tu duan ‘vite’ që të rriten dhe sërish s’je i kënaqur me gjatësinë dhe shëndetin e tyre? Dëshiron flokë më të dendur? Të tregojmë si ta përgatisësh vetë vajin e rozmarinës në...
Çfarë duhet të bëni për të normalizuar organizmin pas një nate ku e keni tejkaluar me ushqim, ëmbëlsira dhe alkool? Më poshtë keni listën e ushqimeve që do t’ju ndihmojnë të normalizoni dhe pastroni organizmin, në një dietë Detox....
Lini një koment