Receta e Rajmondës: Tavë me mish pule, oriz dhe supë kërpudhash
Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Rajmonda na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale. Një tavë me mish pule, oriz dhe supë kërpudhash është një nga ushqimet e saj të preferuara që gjithashtu e ka specialitet dhe ka dashur që recetën e këtij gatimi t’a ndajë me ne.
Mëposhtë po ju tregojmë hapat e përgatitjes:
Përbërësit:
1 kuti supë krem kërpudhash
1 filxhan me ujë
3/4 filxhan oriz të bardhë
1/4 lugë çaji piper i kuq
1/4 lugë çaji piper i zi
1 copë e madhe gjoks pule
Përgatitja:
1.Llokoçisni supën e kërpudhave, ujin, orizin, piperin e kuq dhe piperin e zi në një tavë për pjekje.
2.Marinojeni mishin e pulës sipas dëshirës.
3.Hidhni mishin sipër shtresës në tavë dhe mbulojeni tavën.
4.Piqeni në 180 gradë C për 45 minuta ose deri sa pula është gatuar dhe orizi është i butë.
5.Lëreni të qëndrojë për 10 minuta dhe përzijeni orizin para se të shërbeni.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment