Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Vendosni një tavë në ngrohje mesatare.
Në një tas të mesëm, përzieni miellin, sheqerin, pluhurin e pjekjes dhe kripën dhe lëreni mënjanë.
Në një tas të veçantë, përzieni qumështin e avulluar dhe lëngun e limonit.
Lereni të pushojë për 5 minuta, pastaj shtoni vezën dhe vaniljen dhe miksojini për të kombinuar.
Derdhni përzierjen e lagësht në përbërësit e thatë.
Përzijini butësisht për të kombinuar dhe shtoni gjalpë të shkrirë.
Shtoni akoma qumësht nëse përzierja është tepër e trashë.
Shtoni boronicat.
Shkrihet pak nga gjalpi i zbutur në tigan.
Hidhni brumin me masa sa 1/4 ose 1/3 e filxhanit dhe piqni petullat në të dyja anët për disa minuta deri sa të marrin ngjyrë të artë.
Shërbejeni me gjalpë dhe shurup të ngrohtë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment