Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Ngroheni furrën në 180 gradë C.
Në një tigan të madh, ngrohni vajin mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni kubet e patateve dhe marinojini me kripë dhe piper, për shije.
Hidhini të skuqen për 5 minuta.
Kthejeni ngrohjen në të lartë, shtoni ujin dhe mbulojeni tiganin me kapak.
Lerini patatet të avullojnë derisa uji të zhduket, rreth 3 ose 4 minuta të tjera.
Ulni nxehtësinë në mesatare dhe hidhni gjalpë për të mbuluar patatet.
Përhapni patatet jashtë në një fletë pjekjeje.
Piqini në furrë derisa patatet të jenë të freskëta dhe të ngjyrosura sipas pëlqimit tuaj, rreth 15 - 25 minuta.
Transferojini patatet në një tas dhe shërbejini.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment