Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngroheni furrën në 180 gradë C.
Në një tigan të madh, ngrohni vajin mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni kubet e patateve dhe marinojini me kripë dhe piper, për shije.
Hidhini të skuqen për 5 minuta.
Kthejeni ngrohjen në të lartë, shtoni ujin dhe mbulojeni tiganin me kapak.
Lerini patatet të avullojnë derisa uji të zhduket, rreth 3 ose 4 minuta të tjera.
Ulni nxehtësinë në mesatare dhe hidhni gjalpë për të mbuluar patatet.
Përhapni patatet jashtë në një fletë pjekjeje.
Piqini në furrë derisa patatet të jenë të freskëta dhe të ngjyrosura sipas pëlqimit tuaj, rreth 15 - 25 minuta.
Transferojini patatet në një tas dhe shërbejini.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment