Supë pule me pluhur kerri dhe oriz

Koha e përgatitjes: 20 min Koha e gatimit: 55 min

Ingredientët

  • 1 copë gjoks pule
  • 2 karrota
  • 1 fletë dafine
  • Kripë
  • 6 gota supë pule
  • 2 lugë gjalpë të pakripur
  • 1 qepë të ndarë me feta
  • 1 lugë çaji sheqer
  • 1 e 1/2 lugë çaji pluhur kerri
  • 1/3 filxhan oriz jasemini
  • 3 lugë nenexhik të freskët
  • 3 lugë kopër
  • 1 limon

Udhëzimet

1

Kombinojeni mishin e pulës, karrotat, fletën e dafinës dhe një majë luge kripë në një tigan të mesëm.

2

Shtoni 3 gota supë dhe vendoseni të zihet në ngrohje të ulët, rreth 20 minuta.

3

Ndërkohë, ngrohni gjalpin në një tigan tjetër mbi nxehtësinë mesatare dhe shto qepë, sheqer dhe 1 lugë çaji kripë dhe gatuajeni 5 minuta, deri sa të zbutet.

4

Shtoni pluhur kerri dhe gatuajeni për 1 minutë.

5

Shtoni orizin dhe pjesën e mbetur ë supës.

6

Rriteni nxehtësinë në të mesme, mbulojeni dhe ziejeni derisa orizi të zbutet, 15-20 minuta.

7

Hiqeni mishin e pulës nga supa dhe copëtoni mishin.

8

Pastaj kthejeni pulën e copëtuar në të njëjtën supë.

9

Hidhni përzierjen e orizit me një blender derisa të bëhet pure.

10

Derdheni në pulën e copëtuar me supë dhe nxiteni butësisht për të kombinuar.

11

Shtoni bimët e copëtuara dhe shërbejeni supën me tul limoni.

Lini një koment