Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Këngëtarja shumë e dashur për publikun shqiptar, Vesa Luma, u tregua tepër e mirë kur e kontaktuam për ta pyetur për ushqimin e saj të preferuar, që do t’i bashkohet rubrikës tonë #PjataVIP.
Pasi na përgëzoi për idenë e bukur, ajo na tregoi ushqimet e saj të preferuara, ndërsa ne sot vendosëm t’ju tregojmë recetën e Rizotos me kërpudha dhe tartuf.
Le t’ia nisim:
Pastroni kërpudhat dhe copëtojini. Copëtoni gjithashtu edhe tartufin.
Mbivendosni qepën në 25 gr gjalpë. Shtoni kërpudhat dhe lëreni për 2 minuta.
Shtoni orizin, kripën dhe përziejini për 2 minuta. Hidhni lëngun e tartufit përzieni derisa orizi të thithë lëngun. Kryeni këtë operacion derisa orizi të gatuhet.
Jashtë zjarrit shtoni djathin, tartufin dhe gjalpin e mbetur dhe përziejeni. Shtoni majdanoz të copëtuar dhe shërbejeni.
Ps: Vesa Luma ju sugjeron që këtë pjatë ta shoqëroni me verë të kuqe Cabernet Sauvignon! Mos harroni ta falënderoni pasi ta gatuani vetë recetën dhe na dërgoni me foto në inbox pjatat tuaja!
Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento