Mish pule me patate të kuqe, rozmarinë dhe kërpudha

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 30 min

Ingredientët

  • 3/4 kg patate te vogla kuqe
  • Kripë
  • 2 fletë rozmarinë
  • 1 karafil hudhër
  • Piper i kuq
  • Lëngu i 2 limonave
  • 2 lugë vaj ulliri ekstra-virgjër
  • 4 copa gjoks pule
  • 1 kuti kërpudha

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 250 gradë.

2

Mbuloni patatet me ujë të ftohtë në një tenxhere dhe kriposni ujin.

3

Vijeni tenxheren mbi ngrohjen mesatare dhe lereni rreth 8 minuta, pastaj vendoseni mënjanë.

4

Hidhni gjethet e rozmarinës, hudhrat, 2 lugë çaji kripë dhe piperin e kuq piper në një bord prerjeje, pastaj prisni mishin me një thikë.

5

Transferoni pasten në një tas.

6

Përzijeni mishin në lëngun e limonit dhe vajit të ullirit dhe hidheni në tigan.

7

Lereni të gatuhet deri sa të marrë ngjyrë kafe ,rreth 5 minuta.

8

Kthejeni mishin nga ana tjetër, shtoni kërpudhat dhe patatet në tigan dhe rreshkisni me lëngun e limonit të mbetur.

9

Shtoni copëzat e rozmarinës dhe gjysmën e limonit të shtrydhur në tigan.

10

Futeni mishin në furrë të piqet 20 - 25 minuta.

Lini një koment