Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në 250 gradë.
Mbuloni patatet me ujë të ftohtë në një tenxhere dhe kriposni ujin.
Vijeni tenxheren mbi ngrohjen mesatare dhe lereni rreth 8 minuta, pastaj vendoseni mënjanë.
Hidhni gjethet e rozmarinës, hudhrat, 2 lugë çaji kripë dhe piperin e kuq piper në një bord prerjeje, pastaj prisni mishin me një thikë.
Transferoni pasten në një tas.
Përzijeni mishin në lëngun e limonit dhe vajit të ullirit dhe hidheni në tigan.
Lereni të gatuhet deri sa të marrë ngjyrë kafe ,rreth 5 minuta.
Kthejeni mishin nga ana tjetër, shtoni kërpudhat dhe patatet në tigan dhe rreshkisni me lëngun e limonit të mbetur.
Shtoni copëzat e rozmarinës dhe gjysmën e limonit të shtrydhur në tigan.
Futeni mishin në furrë të piqet 20 - 25 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment