Supë pule me limon, presh dhe spinaq

Koha e përgatitjes: 20 min Koha e gatimit: 30 min

Ingredientët

  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 5 karafil hudhër
  • 3 karrota të mesme
  • 1 presh i madh, i copëtuar imët
  • 10 gota supë pule
  • 2/3 filxhan oriz
  • 1/2 filxhan lëng limoni të freskët
  • 2 vezë të mëdha
  • 1 lugë gjelle koper
  • 4 gota spinaq
  • 1 pulë e plotë
  • Piper i zi
  • 2 lugë çaji kripë

Udhëzimet

1

Ngrohni tiganin me vaj mbi nxehtësinë mesatare.

2

Shtoni hudhër, karrota dhe presh në tigan dhe gatuajeni për rreth 10 minuta ose derisa perimet të jenë të buta dhe aromatike.

3

Shtoni supën e pulës në perime dhe rritni nxehtësinë në të lartë.

4

Shtoni orizin, uleni nxehtësinë dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, derisa orizi është gati, rreth 20 minuta.

5

Futni së bashku lëng limoni dhe vezë në një tas të mesëm.

6

Ngadalë derdhni 1 filxhan supë të nxehtë në përzierjen e vezëve dhe përzijeni vazhdimisht.

7

Shtoni kopër, spinaq, pulë dhe kripë.

8

Lereni spinaqin të ziejë rreth 10 minuta.

9

Shtoni pak piper të zi, nëse dëshironi dhe shërbejeni.

Lini një koment