Musaka me pak yndyrë

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
55 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
289
200 g speca të ngrirë të prerë në feta
3 thelpinj hudhre, te shtypura
200 g mish viçi të grirë pa dhjam
100 gr thjerrëza të kuqe
2 lugë gjelle rigon të tharë, plus shtesë për spërkatje
500 ml salcë domateje
1 patëllxhan i prerë në copa 1.5 cm
4 domate, të prera në copa 1 cm
2 lugë vaj ulliri
25 gr parmigiano i grirë hollë
170 g kos grek 0% yndyrë
arrëmyshk i sapo grirë

Gatuani specat lehtësisht në një tigan të madh që nuk ngjit për rreth 5 minuta – uji i tyre duhet të ndalojë ngjitjen në tigan. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni edhe për 1 minutë, më pas shtoni mishin e viçit, duke e copëtuar me një pirun dhe gatuajeni derisa të marrë ngjyrë kafe.

Hidhni thjerrëzat, gjysmën e rigonit, salcën dhe pak ujë. Ziejini për 15-20 minuta derisa thjerrëzat të zbuten, duke shtuar më shumë ujë nëse keni nevojë.

Ndërkohë, ngrohni grilën në nxehtësi Mesatare. Vendosim fetat e patëllxhanit dhe domateve në një tepsi që nuk ngjit dhe i lyejmë me vaj.

Spërkateni me rigonin e mbetur dhe pak erëza, më pas piqeni për 1-2 minuta nga secila anë derisa të karbonizohet lehtë – mund t’ju duhet ta bëni këtë në dy radhë. Përzieni gjysmën e djathit me kosin dhe pak erëza.

Ndani masën e viçit në 4 pjata të vogla të rezistente ndaj nxehtësisë  dhe vendosini sipër patëllxhanët dhe domatet e prera në feta. Hidhni  sipër kosin dhe spërkatni me rigon shtesë, parmixhan dhe arrëmyshk.

Piqeni në grilë për 3-4 minuta derisa të fillojë të lëshojë flluska. Shërbejeni me sallatë, nëse dëshironi.

Komento