2 deri në 3 lugë çaji erëza të thata, si trumzë, rigon, rozmarinë ose gjethe dafine të thërrmuara
1 deri në 2 lugë mustardë Dijon
1 deri në 2 lugë çaji hudhër pluhur
1/4 filxhan vaj ulliri ekstra të virgjër
Kripë dhe piper i zi i sapo bluar
Vendosni uthullën, erëzat, mustardën, pluhurin e hudhrës dhe vajin në një qese të madhe plastike me zinxhir. Mbyllni qesen dhe tundeni që të bashkohen të gjithë përbërësit. Hapni qesen, hidhni gjoksin e pulës në qese. Mbylleni dhe tundeni qesen që të mbulohet në mënyrë të njëtrajtshme. Ngrijeni deri në 2 javë.
Shkrijeni në frigorifer gjatë natës ose nën ujë të ftohtë të rrjedhshëm. Ngrohni një skarë ose tigan. Kur grila të jetë e nxehtë, vendoseni pulën në skarë dhe gatuajeni për rreth 4 minuta nga çdo anë, ose derisa të jetë gati. Ju gjithashtu mund ta piqni pulën e shkrirë në një furrë 190 gradë për 15 minuta, ose derisa të gatuhet.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento