Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni skarën.
Hidhni kos, 2 e 1/2 lugë vaj ulliri, lëng limoni, hudhër, 1/4 lugë çaji kripë në një tas të madh.
Shtoni lakrën dhe përzijeni mirë me pjesën tjetër,pastaj lereni të pushojë në temperaturë dhome.
Ndërkohë përgatisni karkalecat.
Hidhni karkalecat me vajin e ullirit të mbetur në një fletë pjekjeje.
Lerini të gatuhen 4 deri në 5 minuta dhe lereni të ftohet pak.
Shtoni karkalecat, qiqrat, domatet dhe qepët në tasin me lakra.
Vendosni pitat në mikrovalë të ngrohen rreth 30 sekonda.
Nxirrini nga mikrovala dhe mbushini me përzierjen e përgatitur të karkalecave.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment