Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare hidhni vajin të nxehet.
Shtoni qepët dhe hudhrat dhe lerini të gatuhen deri sa të zbuten, rreth 3 minuta.
Shtoni proshutën dhe gatuajeni deri sa të bëhet krokante duke e nxitur herë pas here.
Marinojeni me piper.
Shtoni tortellinit dhe bizelet e ngrira dhe përzijini mirë deri sa të vishen, pastaj derdhni sipër supën e pulës.
Vazhdoni t'i zieni deri sa tortellinit të bëhen al dente, rreth 6 minuta.
Shtoni kremin, djathin zviceran dhe parmixhano dhe përzijeni deri sa të zbuten.
Garnizoni me majdanoz dhe shërbejeni.
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment