Gjoks pule i mbushur me shparguj dhe mocarela

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 25 min

Ingredientët

  • 4 copa gjoks pule
  • 1 lugë çaji rigon
  • 1/2 lugë çaji hudhë pluhur
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 4 feta mozzarella
  • Lëkura e 1 limoni
  • Spec i kuq
  • Shparguj
  • 2 lugë çaji vaj ulliri
  • Limon për servirje
  • 1/4 filxhan djathë parmixhno

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 400 °.

2

Në një tas të mesëm, hidhni shpagujt me 1 lugë gjelle vaj ulliri, limon dhe piper të kuq.

3

Në një sipërfaqe të pastër prisni gjoksin e pulës nhë xhepa dhe çdo xhep mbushenime mocarela dhe shparguj.

4

Marinojeni me rigon, kripë dhe piper dhe mbylleni çdo xhep me kunj dhëmbësh.

5

Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni vaj ulliri.

6

Shtoni mishin e pulës dhe gatuajeni derisa të marrë ngjyrë të artë, rreth 5 minuta në secilën anë.

7

Transferojeni tiganin në furrë dhe piqeni 10 - 15 minuta më shumë.

8

Shtrydhni lëng limoni të freskët mbi pulën e gatuar dhe dekorojeni me djathë prmixhano.

Lini një koment