Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Ngroheni furrën në 180º C.
2.Në një tigan të mesëm mbi nxehtësi mesatare, shkrini gjalpin.
3.Hidhni pak miell dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë të artë, rreth 1 minutë.
4.Shtoni qumësht dhe hudhër dhe gatuajeni, duke e përzier vazhdimisht, deri sa të trashet, rreth 2 minuta. Hiqni tiganin nga nxehtësia.
5.Shtoni djathin krem, mocarela, parmixhano, limon dhe mish pule. Marinojini me kripë dhe piper.
6.Merrni bukën dhe ndajeni në mënyrë që hiqni tulin nga brenda dhe ta mbushni.
7.Merreni salcën e përgatitur me një lugë dhe hidheni tek buka.
8.Më pas vendoseni bukën në një fletë metalike prej alumini dhe piqeni derisa salca alfredo është ngrohur, 28 – 30 minuta.
9.Lëreni të ftohet 10 minuta, priteni në copa dhe sherbejeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment