1.Si fillim vendosni një tenxhere me ujë dhe në momentin që uji vlon, hidhni kripë. 2.Ndërkohë, lajeni mirë spinaqin dhe thajini me letër kuzhine. 3.Vendosni një tigan në zjarr dhe hidhini vaj ulliri ekstra të virgjër. 4.Më pas shtojini spinaqin dhe thelpinë e hudhrës vendoseni në brendësi të tij. 5.Vendosini kapak tiganit dhe lereni pak […]
1.Si fillim vendosni një tenxhere me ujë dhe në momentin që uji vlon, hidhni kripë.
2.Ndërkohë, lajeni mirë spinaqin dhe thajini me letër kuzhine.
3.Vendosni një tigan në zjarr dhe hidhini vaj ulliri ekstra të virgjër.
4.Më pas shtojini spinaqin dhe thelpinë e hudhrës vendoseni në brendësi të tij.
5.Vendosini kapak tiganit dhe lereni pak minuta spinaqin në zjarr.
6.Pasi spinaqi të jetë gatuar, hiqni thelpinë e hudhrës dhe transferojeni spinaqin në mikser.
7.Përziejini mirë spinaqin me mikser deri në momentin që të krijohet një pure.
8.Më pas purenë e hidhni në një tenxhere dhe i bashkoni edhe gjizën, duke i gatuar në zjarr të ulët.
9.Të dy përbërësit trazojeni mirë me anë të një spatule.
10.Bashkojini përzierjes edhe ujin që vluam pak më parë, për ta bërë masën e përgatitur më kremoze.
11.Lërini të ziejnë për rreth 5 minuta në zjarr të ulët.
12.Më pas shtojini edhe djathin e grirë.
13.Aromatizojeni me arrën moskat, kripë e piper sipas dëshirës.
14.Ndërkohë gatuani spagetit integrale dhe në momentin që ato janë aldente, hidhini në tenxheren ku keni spinaqin me gjizë.
15.Shtojini edhe një garuzhde ujë nga spageti që u gatuan pak më parë.
16.Bashkojini mirë të gjithë përbërësit dhe servirini në pjatë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento