Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Përziejmë pulën, salcën e sojës, uthullën, hudhrën, xhenxhefilin, gjethet e dafinës dhe piperin kokërr në një tenxhere.
I lemë të vlojnë në temperaturë mbi mesataren.
Pasi vlojnë, reduktojmë temperaturën e zierjes.
Mbulojmë tenxheren dhe i ziejmë për 30 minuta, duke i hedhur yndyrë pulës herë pas here.
Pas 30 minutash, heqim kapakun dhe i gatuajmë derisa lëngu të ulet në gjysmë.
Heqim pulën nga tenxherja në pjatën ku do ta shërbejmë.
Largojmë lëngun nga tenxherja dhe e lemë mënjanë.
Shërbejmë pulën e nxehtë mbi orizin e zier dhe e spërkasim me salcë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment