Lazanja me kunguj dhe salcë enchiladas

Koha e përgatitjes: 15 min Koha e gatimit: 35 min

Ingredientët

  • Kripë
  • 1/2 petë lazanjash
  • 1 lugë çaji vaj ulliri
  • 2 karafil hudher
  • 1 qepë të vogël
  • 1/2 lugë çaji qimnon
  • Salcë enchiladas
  • Domate e konservuar
  • 1/4 filxhan majdanoz
  • 1 djathë pikant
  • 2 kunguj jeshilë
  • Një kuti ricotta

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 180 gradë.

2

Në një tenxhere të madhe me ujë të valuar të kripur, gatuani petat e lazanjës sipas udhëzimeve të paketimit.

3

Kullojini dhe u shtoni pak vaj ulliri për të parandaluar fërkimin mes tyre.

4

Ndërkohë, në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni 1 lugë çaji vaj ulliri.

5

Shtoni hudhër, qepë, qimnon,kripë dhe përzijini 3 deri në 4 minuta.

6

Shtoni salcën enchilada, domate, majdanoz, dhe përzijini deri sa të ngrohen.

7

Në një tavë të madhe shtroni një shtresë të hollë salcë, një shtresë të vetme të pastave të lazanjave, një shtresë piperi, një shtresë kungulli të njomë dhe një shtresë ricotta.

8

Përsëritini sërish shtresat, mbulojini me petë dhe piqini, 15 minuta, pastaj rrisni temperaturën në 200 gradë.

9

Piqini për 20 minuta, pastaj garnizojini me majdanoz dhe shërbejeni.

Lini një koment